2013-12-31

2014-ben is erre törekszünk!

Szuper jó, pozitív, motiváló példa a 2014-es év indításához, amivel teljesen egyetértek!

Egy harcművészeti expo-n egy Tai Chi mesternek nem ért oda a tanítványa akivel bemutatót tartott volna. Az előtte bemutató MMA csapatból kért önkéntest. Még soha életükben nem találkoztak de a srác aki vállalta, hogy önkéntes legyen az egoját félrerakva, olyan partnert adott, hogy a bemutatón jól nézzen ki amit csináltak. Eszébe se jutott megszívatni a másikat és megmutatni, hogy ő a jobb. Ez alapján mondja el a Thai Chi mester, hogy milyen a jó harcművészeti iskola. Érdemes végignézni.

Szóval, ha megnézted akkor tudod (ha nem most leírom) milyen egy jó harcművészeti iskola. Igen, tudom a Krav Maga nem az, de attól függetlenül sokat tanulhatunk a jó és igazi harcművészektől.

A mi iskolánkban is a legfontosabb az, hogy az egodat hagyd az öltözőben vagy még jobb ha a kapu előtt. Ha nem így teszel akkor nem fogsz tudni fejlődni és rosszul fogod érezni magad a kudarcok miatt. Így sem fog minden elsőre menni de, ha helyesen kezeled, akkor tanulsz a hibáidból és hozzájárulnak a fejlődésedhez.

Ha nagyon meg akarod mutatni milyen fa**a csávó vagy tiszteletlen leszel az edzőtársaddal és felesleges sérülést fogsz okozni. Akkor meg inkább menj kocsmába és igyál, az hamarabb meglátszik! 🙂

Tehát, a jó Krav Maga iskolában az edzőtársak jó fejek egymással, mert megtanulták az egojukat az edzésen kívül hagyni. Ez nem azt jelenti, hogy simogatják egymást edzésen. Keményen de tisztelettel a másik iránt edzenek.