km5_ikon_onvedelem
2012-01-02
Tények-Tévhitek

5 tévhit, ami miatt csak kezdő Krav Maga csoporthoz akarsz csatlakozni, s ezzel lemondasz egy nagyszerű lehetőségről

Amikor eldöntöd, hogy szeretnél KM5 Krav Maga edzésekre járni, 2 lehetőség közül választhatsz a csoportos edzések közül.

1. Teljesen új csoporthoz csatlakozol vagy 2. Egy már meglévő csoportot választasz.

Bemutatkozunk

A 2. lehetőség szokott fejfájást okozni, mert van néhány olyan tisztázatlan prekoncepciód, ami miatt nem szívesen választod a már meglévő csoportot.

Van 5 jó hírem a KM5 edzésekről!

Rajtad kívül is már sokan túlélték azt, hogy nem teljesen új Krav Maga csoporthoz csatlakoztak. Könnyen beilleszkedtek, és jól érzik magukat. Nálunk is a vegyes csoportban kb. 25% a teljesen kezdõ és vígan elvannak. Köztük nem egy hölgy is van. Szóval, ha õk el mertek jönni, akkor Te miért nem?;-)

cslámpa látogatása Én magam is csatlakoztam már nem teljesen kezdő csoporthoz (küzdősportokban) és lám, még mindig itt vagyok. Nézzük meg mik azok a tévhitek, amik kétséget ébresztenek benned, és rögtön oldjuk is fel õket!

1.Tévhit: Teljesen kezdőként úgy sem csatlakozhatok csak kezdő csoportba!

easter-bunnies

Miért lenne ez így? A haladó csoport sem úgy lett haladó, hogy egyszer betereltünk 20 embert, becsuktuk a kapukat és viszont látásra. Mindig van lemorzsolódás, ezért ha nem is gyakran de cserélődnek a csoport tagjai. A legtöbben egyébként úgy kerülnek le az 1. edzésre, hogy egy barátjuk elhívja őket, aki már régebb óta ott van és tetszik neki a Krav Maga.

2.Tévhit: Majd biztosan kiröhögnek meg kinéznek azok, akik régebb óta ott vannak!

hangover Ezt egyrészt nem engedem. Másrészt, a mi csoportunkba értelmes emberek járnak, akiknek van jobb szórakozásuk, mint rajtad röhögni. Egyébként ők is voltak kezdők és őket se röhögte ki senki. Sõt! Nálunk az a szokás, hogy a haladók segítik a kezdőket, így sokkal gyorsabban fogsz fejlődni.

3.Tévhit: Nekem minden gyakorlat új lesz, és ott fogok bénázni!

kids-science-experiments.oct11.istock

Mi az, hogy bénázni? Ennyi erővel semmi tanulásába ne kezdjünk bele, mert már más jó benne:). Ez nem korcsolyázás ahol eltaknyolsz, ha nem megy. A KM5 Krav Maga nem a lehetetlen fizikai kihívásokról szól. Minden technikát mindig megnézünk az elejétől a végéig. Még akkor is, ha már ezredik alkalommal csináljuk. Szerencsére a Krav Maga oktatási rendszere úgy lett kifejlesztve, hogy teljesen kezdőként is el tudod sajátítani az adott technikát és én is tudok külön foglalkozni veled. Az alapokat (ütések, rúgások) minden órán gyakoroljuk, így erről sem maradsz le.

4.Tévhit: A haladók majd jól megvernek!

dem-fight

Ha hagyod magad biztosan;-) Ez az a rész ahol a legtöbbet profitálhatsz abból, ha egy tapasztaltabbal edzel. Kevésbé veszélyes, mint valaki olyannal, aki kezdő és még nem tudja kontrollálni a mozgását. A legtöbb sérülés a kezdők között van az előbb említett ok miatt. A lényeg a fokozatosság. A haladók képesek mindig a partnerük tudásának megfelelően dolgozni. Hidd el, hogy Te előbb fogod KM5 Krav Maga edzésen beverni valakinek az orrát, mint más Neked;-).

5.Tévhit: Biztosan nehezebb dolgom lesz az elején!

letöltés

Na ez éppenséggel igaz. De csak azért mert, több információ fog érni az elején, mintha egy teljesen kezdõ csoportba mennél. De megéri az a pár hét (max. 1 hónap), mire belerázódsz mert utána a fejlõdésed sokkal gyorsabb lesz. Természetesen mindkét lehetõségnek meg vannak a maga elõnyei és hátrányai. A fenti tévhiteket azért írtam le, hogy nehogy amiatt ne kezzd el a Krav Maga edzéseket, mert éppen nem tudsz csatlakozni egy teljesen új csoporthoz. Remélem hamarosan Veled is találkozunk valamelyik edzésen!:-)

Kottek Erik

KM5 Önvédelmi Iskola vezető oktatója

letöltés (1)

tovább az Órarend oldalra