km5_ikon_jotekonysag
2013-03-11

Beszámoló a II. Krav Maga és Kettlebell jótékonysági sporteseményről

Több hét felkészülés és szervezés után elérkezett november24, ajótékonysági rendezvény napja. Igyekeztünk úgy meghatározni az idõpontot, hogy a krav maga vizsga és a Mikulás érkezése között beférjen.

Kinek szerettük volna, hogy a Mikulás vagy a Jézuska ajándékot hozzon?

Ebben az évben a Bethesda Gyermekkórház részére gyûjtöttünk. A Bethesda név sokak számára ismert, remélem csak kevesek számára azért, mert személyesen is járt ott.

Bencze János diakóniai igazgatótól megtudtuk, hogy milyen felújítási terveik vannak:

“A Csecsemõ Osztály felújítását már évek óta tervezzük. Több akadályba ütköztünk, mielõtt megkezdhettük volna a munkálatokat. Elõször is, nem volt elég pénzünk. Az elmúlt két évben egy energetikai beruházást végeztünk a kórházban norvég támogatással, amely a teljes anyagi lehetõségeinket lekötötte. Aztán kiderült, hogy jóllehet csak belsõ felújítást végzünk, építési engedélyre van szükség, amit nagyon vontatottan kaptunk meg. Idén végre eljutottunk oda, 20 évvel az újranyitás után, hogy most már minden osztályt sikerült felújítanunk. Megújultak a közmûvek, a víz-, gáz-, oxigén-, vákuumellátás, megújultak a falak, a világítás, a hûtés-fûtés rendszerünk. Ezen túl persze még nagyon sok olyan feladat van, amelyre a jövõben támogatásokat kell gyûjtenünk. Központi sterilizálót kell építenünk, az amortizálódott mûszereket folyamatosan cserélnünk kell, az épületeink külsõ homlokzatai nincsenek jó állapotban, és még sorolhatnám tovább. Most végre elkészült az osztály 53 millió forint értékben, de a berendezések megújítására már nem maradt forrásunk. Azon dolgozunk, hogy a következõ egy évben az osztály teljes bútorzatát is meg tudjuk újítani, anyaszobákat tudjunk kialakítani a szoptató anyáknak.”

A célok is körvonalazódtak Bencze János segítségével:

Az égés sérült gyermekek speciális fürdõjében, ahol nagyon sok kötszer, gyógyszer, törlõt, speciális gyógyeszközt kell elhelyezni, ugyanakkor nagyon figyelni kell a fertõzésveszélyre, tartós, jól fertõtleníthetõ alapanyagokból beépített szekrényfalat kell kialakítani.

Pénzügyi szükséglet: 500.000 Ft.

Szervezés és helyszín

Attól függetlenül, hogy tavaly is megrendeztünk egy eseményt, most is sok energiát és idõt fektettünk abba, hogy ‘minden a helyére kerüljön és mûködjön is’. A Népstadion melletti helyszín sokkal könnyebben megközelíthetõ volt autóval és tömegközlekedési eszközzel is. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a helyszín biztosításához.

A  korábban Zrínyi Miklósnak nevezett egyetemen, most Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképzõ Karának átkeresztelt helyen tartottuk második rendezvényünket. Ebben az évben a krav maga és a kettlebell külön termekben volt.

Egy rövidebb séta után elérhetõ volt az tornatermeknek használt épület. Köszönjük Zsoltnak, hogy segített szállítani a felszerelést.

A sok (gyakorló)kést, párnát és pisztolyt érdemes volt cipelni, mert mindegyiket használták:). A hétvégi programok és a hideg és a bejáratnál ülõ katona sem tántorított el sokakat, hogy részt vegyenek az eseményen. A legelsõ résztvevõ már egy órával a kezdés elõtt megérkezett.

Programok

Lelkes résztvevõk jöttek mind a három edzésre, hatvannyolcan. Örömünkre, sokan voltak akik, kettõ és páran, akik akár három edzésen is részt vettek. Voltak, akik nem tudtak eljönni, de adományoztak.

Kényelmesen elfértünk, mindenkinek nagy tere volt kibontakoztatni a képességeit. A felvételek alapján ez el is mondható:) Itt láthatjátok a képeket

no images were found

Mindenki jól mutatott a felvételeken, designer ruhák, smink és plasztikai sebész ‘segítsége’ nélkül is:).

Köszönjük Pintér Mártonnak, hogy instruktorként részt vett az eseményen és emelte a rendezvény színvonalát. Délután négykor a kezdõ szemináriummal nyitottunk.  Egy kis késezés, püfölés és földön történõ küzdelmek tarkították a programot.

Fél hattól a nõi szeminárium elõtt minden férfi résztvevõ felkötötte a lágyékvédõjét, a hölgyek beizzították az ökleiket. Emellett tabuk és tévképzetek eloszlatása is volt a cél. Fontos, hogy a hölgyek is érezzék, urai tudnak lenni különbözõ szituációknak és hogy valójában náluk van a helyzet ‘kulcsa’.

Este héttõl a fegyveres támadások elleni órán elõkerültek a pisztolyok is. A helyszín pont jó ‘aláfestést’ nyújtott e szemináriumhoz, ha nem lett volna hideg és sötét, a terem elõtti katonai gyakorló sportpálya akadályait is akár legyõzhettük volna bemelegítésképpen:). Két bátor hölgy is részt vett a bevetésen.

Este nyolckor megérkezett Bencze János diakóniai igazgató, hogy átvegye a gyûjtött adományokat.  Õ is kellemesen meglepõdött a számolás alatt, hiszen 660 ezer forint gyûlt össze a rendezvény során, így új rekord született:). Újításként az összegyûlt összeget a Bethesda Kórház képviselõjének adtuk át és drukkoltunk, hogy épségben eljusson egy helyre, ahol biztonságban elhelyezhesse az összeget.

Itt olvashatjátok a képviselõ köszönõ levelét:

“Tisztelt Kottek Erik Úr! Tisztelt Mári Tamás Úr!

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben a Bethesda Gyemekkórház javára szervezték meg az elmúlt szombaton azt a jótékonysági edzést, amellyel kórházunk munkáját szerették volna támogatni.

A program fantasztikus eredménnyel zárult, hiszen 660.000, azaz Hatszázötvenezer forint felajánlás gyûlt össze.

Mint azt már elõzetesen is egyeztettük, a felajánlott összeget túlnyomó részben a kórház Égés-sebészeti Osztályán, a fürdõ helyiség újrabútorozására szeretnénk felhasználni. Ha az összegbõl még marad, azt a Csecsemõ Osztály kezelõjének bútorbeszerzésére fordítjuk. Ha elkészültünk a munkálatokkal, még szeretnék jelentkezni, hogy beszámolhassak a megvalósításról is.Még egyszer, Gyógyító Közösségünk nevében nagyon hálásan köszönjük felajánlásukat, irántunk mutatott jószándékukat!

És terméezetesen köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a programon, hogy felajánlásával támogatta a gyûjtés eredményességét!

Üdvözlettel,

Bencze János

diakóniai igazgató”

Köszönjük Nektek, hogy fontosnak tartottátok, hogy részt vegyetek a rendezvényen. Reméljük sikerült összekötni a kellemest a hasznossal:)

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>