km5_ikon_jotekonysag
2013-11-09

II. Krav Maga és Kettlebell jótékonysági sportesemény – eredmények és képek

Bizonyára sokan közületek emlékeztek még a tavalyi Bethesda jótékonysági edzésre, amely keretében az égési sérült gyerekeket ellátó osztálynak gyűjtöttünk a Bethesda kórházban, ami valójában az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ.

3 Krav Maga és 3 Kettlebell szeminárium közül lehetett választani. Bővebben itt olvashatod el, hogy mi történt és nézegethetsz képeket: klikk ide

Rekordot döntöttünk, ráadásul úgy, hogy meg sem próbáltuk!

Látszólag semmi extra nem történt, aztán mégis! Hála Neked az egyik legnagyobb összeget 660.000 Forintot gyűjtöttük össze a Bethesda Kórháznak!

Mindenkinek, aki részt vett az eseményen, aki segített a szervezésben, lebonyolításban, hálásan köszönjük! Meg szeretnénk mutatni Nektek, hogy mi valósult meg az összegből.

Tavaly kérdeztük Bencze Jánost, a Bethesda Kórház Alapítvány diakóniai igazgatóját, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük és a válasz a 13 éve működő Központba egy speciális szekrény kiépítése volt, amely speciális ellenálló alapanyagból készül és bírja a kemény fertőtlenítő szerekkel való tisztítást és ahol az osztály kötöző szereit és kartonjait is tárolni tudják.

Szóval ezt a bútort nem lehet az Ikeában vagy a Kikában kapni :) , nekik készítették el az osztály igényeire szabottan.

Azért is örültek a kérdésnek, mert mint mondta az igazgató, mindenki defibrilátort akar venni, mert az ‘drámai’ és lehet mutogatni is. Örült, hogy érdeklődünk az ő számukra fontos, szükséges tárgyak beszerzése iránt. A szekrény nem izgalmas, mint megjegyezte, de az Osztály munkatársainak erre volt a ‘legégetőbb’ szüksége, hogy elláthassák a gyereket.

A központról pár szóban:

“Egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja a súlyosan égett gyermekeket. Számuk évente átlagosan 300, ebből kb. 70 beteg a központ intenzív részlegére kerül felvételre, ahol magas színvonalú intenzív ellátást végzünk.

A 10 ágyas központban a súlyos égetteket a 4 ágyas égésintenzív részlegen gyógyítjuk, ahol rendelkezésre áll két 2 kétágyas kórterem, 2 speciális, az égett betegek ellátásához szükséges fluidizációs ágy, és önálló fürdető-kötöző helyiség.” http://www.bethesda.hu/egesseruelt-gyermekeket-gyogyito-orszagos-koezpont