km5_ikon_jotekonysag
2014-03-04

Első Csodalámpa kívánság

A tavaly novemberi Krav Maga és  Kettlebell jótékonysági napunkon a összegyűlt adományokból teljesült az első Csodalámpa kívánság.

Máté 8 éves és a 20. kerületben lakik. Nemsokára megszületik kis testvére is, a bátyja pedig 10 éves. Két komoly műtéten már túl van, nemsokára következik a harmadik, emiatt magán tanulóvá kellett válnia. Egy tabletet szerettek volna neki kérni, hogy a kórházban töltött idő kicsit gyorsabban menjen. Játszhat és tanulhat is az eszköz segítségével.

A Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika, Onkológiai Osztályán találkoztunk. Nagyjából minden második daganatos és leukémiás beteg gyermek Magyarországon itt gyógyul.

Kicsi a világ. Mint kiderült Máté anyukájával már beszéltünk egyszer, mert a nagyobbik fiát szerette volna, ha Krav Magára jár, de még túl fiatal a felnőtt csoportba.

Máté mellett egy állványon készüléket láttunk és épp folyt a kezelése, így nem is nagyon tudott mozogni. Nagyon örült a tabletnek, türelmesen megvárta, míg be lett üzemelve. Kacagott és ficánkolt, amennyire a készülék engedte. A kedvenc játéka (mi más is lehetne mint) az Angry Birds, ezért gyorsan le is töltöttük neki.

Ami igazán példaértékű volt az a többi gyerek és a szülők reakciója. Őszintén örültek a másik örömének az irigységnek még a legkisebb jelét sem lehetett látni.

Sok időnk nem volt ezért elbúcsúztunk. Fura volt, mert vegyes érzelmekkel távoztunk. Arra számítottam, hogy majd jó depisek leszünk, de valahogy mégis átragadt ránk Máté öröméből egy kicsi pár percre. Nem gondoltam volna.

Köszönjük Vándorné Ratimorszky Beáta Csodalámpa önkéntes segítségét, a szervezésben és a kórházban való kísérésben is. Nem találtunk volna meg Mátét nélküle. Ahogy Máté megkapta az ajándékát, Beáta már el kezdte intézni a követlező kívánságot az Osztályon. Kivánjuk a legjobbakat számára és az egész Csapat számára! Sok kis beteget láttunk a kórházban, egész piciket is, reméljük, hogy minél többjükhöz eljut a Csodalámpa, hogy örömet hozzon a mindennapjaikba!

Ha Te is a támogatók között vagy, legyél magadra büszke! Én büszke vagyok Rád! :)

Köszönjük az esemény Partnereinek ezúton is!

Védnökök:

Dr. Kovács Gábor rendőr dandártábornok, oktatási rektor helyettes úr, NKE

Sári Szabolcs alezredes, parancsnok úr, HM Ludovika Zászlóalj

Támogatók:

NKE- Nemzeti Közszolgálati Egyetem

NKE – Sport Egyesület

MH Ludovika Zászlóalj

Zrínyi Média Nonprofit Kft.

Airsoft Doki

Csinger Pékség

Közreműködött:

Pekiti Tirsia Hungary

Készítettünk Neked néhány képet is:

Az eseményről szóló beszámolót itt olvashatod.