km5_ikon_onvedelem
2013-09-15
Krav Maga szemináriumok

Földharc edzés

Hétvégén (09.14.) földharc edzést tartottunk. Kicsit mélyebben belementünk a témakörbe. Szeretném megköszönni annak, aki ott volt. Szombat reggel 9-kor a heti hajtás után, pocsék, esős időben akár otthon is aludhattál volna.

A cél nem az, hogy grappling versenyeken induljunk. Szeretném, ha megismernénk jobban ezt a részét is a küzdelemnek. A Krav Maga szerintem a legjobb önvédelmi rendszer, de földharcból elférne benne több is. Ezért tanulok földharcot a Gracie Barra egyik legjobbjától Csámpár Jánostól, aki judo fekete öves is.

Az utcán az a fontos, hogy ne tudjanak levinni a földre, vagy ha mégis akkor minél gyorsabban fel tudj kelni onnan. Amennyiben megismerjük és megtanuljuk, hogyan vinne le a földre és tartana ott egy profi, akkor egy utcai paraszttal simán el fogunk tudni bánni. Főleg ha használjuk a Krav Maga eszközeinket is. De ehhez szükséges, hogy felismerjünk egy ilyen próbálkozást. A rendszeres edzéseken marad annyi földharc, amennyi a hivatalos anyagban van. Akinek pedig van kedve az eljön a következőre is, merthogy rendszeresen szeretnék ilyen gyakorlási lehetőségeket biztosítani.

A képek: