Házirend

0. Egészségi állapot

A KM5 edzéseken kizárólag saját felelősségedre vehetsz részt, a sérülések elkerülése érdekében, megfelelően pihent állapotban. Amennyiben edzés közben úgy ítéled meg, hogy az általános erőszintedet, vagy felkészültségedet meghaladó feladatot kell elvégezned, illetve a feladat számodra nem érthető, úgy ezt a tényt az Edző felé haladéktalanul jelezd, és kérd pihenőidő, illetve megfelelő szintű feladat biztosítását.

A Krav Maga edzéseken (oktatás, tréning, szeminárium) akkor vehetsz részt, ha való részvételedet semmiféle egészségügyi probléma (általános gyengeség, allergia, illetve bármilyen egyéb, erőnlétemet befolyásoló, vagy a közösség, illetve edző- és sporttársaim egészségét, testi épségét veszélyeztető betegség, vagy állapot, különös tekintettel fertőző betegségekre, továbbá keringési zavarokra, szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint pszichológiai és pszichiátriai betegségekre) és gyógyszeres, alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság nem akadályozza, illetve esetedben nem áll fenn ilyen körülmény. Amennyiben orvosi kezelés alatt állsz, orvosodat az edzés elkezdéséről tájékoztasd, szakvéleményét, írásbeli hozzájárulását, illetve tanácsát kérd ki és a további edzésekre vonatkozóan orvosod tanácsának megfelelően járj el.

Jelentkezési feltétel az önálló jelentkezés, nem a szülő által. Személyesen állj  kapcsolatban velünk és önállóan intézd ügyeit, beleértve a fizetést, felszerelés rendelést és a kapcsolattartást (nem a szülő által). Amennyiben a fizetéssel való kérdés merül fel írásban jelezd, nem az edzésen szóban. Az Áraknál szerepel, hogy csak havi tagdíj van, mely nem visszatéríthető, így ez sok kérdést eleve megválaszol.

1. Első edzés

Az első edzéseden döntheted el, hogy szeretnél-e csatlakozni a csapathoz egyeztetve az Oktatóval az óra után.

Kérlek az óra végén fizesd be a tagdíjat a helyszínen. Ennek hiányában nem tudunk számodra tagságot biztosítani. Amennyiben nem kezdődik el az együttműködés közted és a KM5 között, természetesen  nem kell kifizetned az első órát. Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod a Házirendet.

2. Próbahónap

A Tagok számára csak havi díj van, mert fenntartjuk a helyed egész hónapban a csoportban. A Próbahónapban viszont, ha nem a hónap első hetében jönnél, természetesen nem kell teljes havi díjat fizetned, kedvezményes árat kapsz. A Próbahónap alatt a választott csoportodban vehetsz részt edzéseken.

Fogvédőre mindenkinek (férfiaknak szuszpenzorra is) szüksége lesz a második órától, kesztyűre pedig mindenkinek legkésőbb a próbahónap végéig. A Próbahónap alatt lehetőség van a csapat megismerésére, integrációra és az alap mozdulatokon gyakorlásán kívül a kontrollált kesztyűs bunyókban való részvételre. Amennyiben nem rendelkezel a Próbahónap végére a szükséges felszerelésekkel, nem biztosított a további együttműködés. 

A Próbahónap alatt a KM5 megszüntetheti az együttműködést a Házirendben foglaltak megsértése miatt és akkor időarányosan visszaadja a tagdíjat. A tagság alatt ez az opció nem él.

3.       Tagság

Az általad választott csoportban a helyedet (heti 2 edzés) úgy tudod biztosítani, ha befizeted a havi tagdíjat a megszabott határidőig (hónap 5-e), ennek hiányában a tagságod felfüggesztődik.  A tagságot meg kell újítani késedelmi tagdíjjal.  Az aktuális fizetési infót  itt tudod megnézni.

Tagságot csak befizetett havi tagdíj ellenében biztosíthatunk az adott naptári hónapban. A hiányzás nem ment fel a havi tagdíjfizetési kötelezettség alól.  Amennyiben utalnád a havi díjat, mert nem tudsz bejönni az adott fizetési határidőig, akkor az Árak menüpontban találod a bankszámlaszámot. Amennyiben a hónapban edzéseken részt vettél, de nem fizettél tagdíjat, tagdíjtartozásod keletkezik (mely a tagság azonnali megszűnését is jelenti, a 4-es pont alapján). 2500 Ft/ alkalom díj megtérítésével tudod a tartozást kiegyenlíteni.

1. Helyek maximalizáltsága

A helyek maximalizáltsága miatt csak havi tagdíj vehető igénybe. A duplázós havi bérlet esetén két csoportba (heti 4 edzés)  is lehet járni. A havi tagdíj  független, attól hogy a fenti alkalomból hányat veszel igénybe, mert rendelkezésre áll a felszerelés, hely és az oktatói figyelem.

2. Pótlás, visszatérítés

A fel nem használt alkalmak nem vihetőek át a következő hónapba. Pótlást alkalmanként tudunk az adott hónapban biztosítani, amennyiben van szabad hely valamelyik csoportban. Befizetett tagdíjat nem áll módunkban visszatéríteni, mint ahogy egy fitness bérletnél, nyelvtanfolyamnál sem megoldható.

Amennyiben kezdő vagy, közvetlenül az ajándék edzés után a helyszínen tudod befizetni a tagdíjat, hogy biztosítsd a helyed.

3.      Visszajelzés kérése tartós hiányzás esetén

Amennyiben több mint 1 hétig nem tudsz jönni edzésre, kérlek jelezz, hogy ez tartós távollét (betegség) lesz, vagy visszatérsz – e. Köszönjük az együttműködést!

4. Együttműködés és tagság megszüntetése egyedi esetben

A vezető Oktatónak  és (így közvetve az Oktatóknak) jogában áll eldönteni, hogy kinek az oktatását vállalja a KM5 és kiért nem és ezt nem köteles indokolni. Amennyiben valakinek nem vállalja az oktatását az nem vehet részt a továbbiakban az edzésen. A döntését a Tag nem bírálhatja felül.  A terem aznapi és jövőbeli használatától azonnali hatállyal eltiltható, a tagsága vagy a próbahónapon való részvétele és vele való együttműködés megszüntethető, annak aki az alábbiak egyikéért felelős: rendszeresen késik az órákról, a társait az órákon zavarja, akadályozza; bántóan, becsmérlően elrontja társai jókedvét; agresszíven vagy tiszteletlenül viselkedik; szándékos vagy súlyos sérülést okoz az oktatói instrukciók figyelmen kívül hagyása miatt; a szabályokat, Házirendet figyelmen kívül hagyja (alkudozik); nem rendelkezik megfelelő felszereléssel, a létszámnyilvántartást akadályozza; jogosulatlanul vesz részt az órán; kiegyenlítetlen díjhátraléka van, a társainak többsége panaszkodnak rá a viselkedése miatt, agresszíven viselkedik. Tagoknak a napijegy, vagy a bérlet időarányos részének visszafizetése nélkül. Próbahónap alatt pedig arányosítva visszatérítendő, akkor visszaadja a tagdíj azon részét érinti, amin  az érintett nem fog már részt venni az edzéseken.

5. Védőfelszerelés

Az edzéseken kizárólag az Edző részére előzetesen bemutatott, és általa jóváhagyott eszközöket, védőfelszereléseket használható. A fogvédő, lágyékvédő, alkar- és lábszárvédő, valamint a kesztyű használata kötelező, ezen eszközök használatának  elmulasztásából fakadó sérülésekért a felelősséget a tag, illetve az edzésen résztvevő vállalja.

6. Viselkedés és megjelenés

1.        Megjelenés

Edzeni a megfelelő öltözékben, teljes értékű sportruházatban(rendezett, tiszta, kimosott edzős ruha és védőfelszerelés, váltócipő) tudsz. Váltócipőnek, lapos talpú cipő a legideálisabb, de jó a sport cipő és a teremfoci cipő is.

felső

 

Férfiaknak, csak ujjas póló hordható, Hölgyek jöhetnek ujjatlanban, pántos felsőben. Nem használható: lyukas, kinyúlt, kétes tisztaságú és szagú póló, gatya, cipő; atléta; ujjatlan felső, úszó-és biciklis nadrág; kis-gatya; haspóló; hátat aránytalanul nagy felületen szabadon hagyó felső; foci, kosaras, torna klubos pólók; uszító feliratú póló, munkásruha, szandál, bakancs, foci cipő(“mezítlábasság”).

ezt ne vedd fel

A terembe váltócipőben lehet belépni. Többek kérését tolmácsoljuk azzal, hogy a dohányosok tartsanak pólókat, ami lehetőség szerint dohányfüst mentesek és az edzés előtt lehetőleg rágózzanak (mentolos cukor, tic-tac stb).

2. Viselkedés

Vida Stúdió teljes területén az alapvető kulturális és emberi viselkedés szabályainak betartása kötelező. Nem megfelelő öltözék, vagy higiéniai szempontból kifogásolható megjelenés esetén annak korrigálása szükséges. Bármilyen kérdés, visszajelzés, vagy elégedetlenség esetén elsősorban Ritához fordulj, kérlek.  Akkor is, hozzánk fordulj, ha úgy véled, valaki szándékosan vagy gondatlanságból nem kontrollálta az erejét az órákon, zavarja a csapatot vagy nem hordja a szükséges védőfelszerelést. (Úgy sajnos nehezen tudunk segíteni, ha csak híreket hallunk a kéréseidről.)

Az edzés biztonságára vonatkozó Edzői instrukciókat maradéktalanul betartom, az Edző utasításit maradéktalanul követem, nem zavarom társaimat. Tudomásul veszem, hogy amennyiben az edzésen bárkinek (saját magam, Edző, illetve bármely harmadik fél) bármilyen módon, akár szándékos, akár gondatlanságból elkövetett sérülést okoznék, úgy annak jogi-, illetve anyagi  következményeiért a felelősség teljes körűen engem terhel és az edzéstől az Edző a továbbiakban eltanácsolhat.

Információk

1. Visszatérőknek (régi tagoknak)

Írásbeli jelentkezés és írásos visszaigazolás után tudunk fogadni a teremben. Visszatérők esetén egyedi esetektől függően (szabad hely, újrakezdés dátuma stb.) küldünk bankszámlaszámot vagy kérünk befizetést az újrakezdett óra elején a helyszínen. Ezután újra taggá válsz. Amennyiben kihagytál egy hónapot úgy, hogy a hónapban edzéseken részt vettél, de nem fizettél tagdíjat, akkor 2500 Ft/ alkalom díj megtérítésével tudod a tartozást kiegyenlíteni. Ennek hiányában nem tudunk fogadni az edzéseken a következő hónapban.

2.      Szemináriumra, vizsgára jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlapon keresztül lehet, melyet email-ben kapsz meg. Élőregisztráció az űrlapon keresztül, fizetés a teremben vagy akadályozottság esetén átutalással. Nincs határidő, a fizetési sorrend számít! A maximum főnél, pl. 20-dik befizetőnél lezárjuk a jelentkezést.

Teremhasználat

A termet saját felelősségre lehet használni. A Vida Stúdió egész területén (ebbe bejárata előtti rész is bele tartozik):

1.         TILOS:

  • a dohányzás
  • az olyan tevékenység, amely az Vida Stúdió szolgáltatási tevékenységen kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért,
  • minden, másokat szemeteléssel, zajjal, szaggal, vagy egyéb ártalommal járó zavaró tevékenység,
  • az Vida Stúdió egész területén drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok fogyasztása vagy ezekkel való visszaélés, ill. bármely veszélyes anyag és/vagy tárgy, (robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, fegyverek) mindenféle ital, illetőleg állat bevitele.

2.        Balesetek és rendkívüli események

Rendkívüli esemény bekövetkeztekor késedelem nélkül értesítendő az edző, segítség kérés esetén telefonon értesítendő:

  • Mentők: (baleset esetén) 104
  • Tűzoltóság (tűz esetén) 105
  • Rendőrség (rendbontás esetén) 107
  • Ált. segélyhívó (bármely esetben) 112

Nem vállalunk felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából, illetve a felelőtlen viselkedéséből erednek, valamint az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, értékekért. A teremben átadott eszközök vonatkozásában anyagi felelősség áll fenn a KM5 felé.

Miért kellett a fenti pontokat elolvasnom?

Nálunk nagyon fontos, hogy tartsuk az egyensúlyt az oktatás minősége, a létszám és a terem kapacitása között. Amennyiben egyik edzésen 5-en, majd a következőn 40-en lennétek, nem lehetne biztosítani a felszerelést és a fejlődést az edzésterv szerint. Nehezebb lenne tanulnod és gyakorolnod, ha minden alkalommal 20 új emberrel kellene megismerkedned vagy nem férnél be a terembe a sok új jelentkező miatt. Kérlek tiszteld meg edző társaidat, kulturált, rendezett megjelenéssel és viselkedéssel.

Az órarendet valamint az oktató személyét illető változtatás jogát a KM5 fenntartja. E Házirendet a KM5 saját belátása szerint módosíthatja, illetőleg kiegészítheti.

vissza a lap tetejére