Jogi és etikai nyilatkozat

Jogi és etikai nyilatkozat

Jogi nyilatkozat

1. A jelen honlapot (a továbbiakban „Weboldal”) Kottek Erik ev. (székhely: 1145 Budapest, Pétervárad utca 1., továbbiakban: ”Szolgáltató”) üzemelteti, és a Weboldal az Szolgáltató tulajdonát képezi. Az 1999. évi LXXVI. törvény szerint teljes körű szerzői jogvédelem alá esik. A Weboldalon található valamennyi információ, (termékleírás, tájékoztató szöveg, képanyag, grafika) valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete, valamint funkcióinak megvalósítása, a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezi.

2. A Szolgáltató a Weboldalon, illetve azzal összefüggésben használt valamennyi szövegen, videón, képen és más tartalmon, továbbá az e tartalmak rendszerezésével és kiválasztásával kapcsolatos képi és technikai megoldásokon fennálló valamennyi szellemi alkotáshoz fűződő jog kizárólagos jogosultja. Ezek felhasználása, feldolgozása, másolása, terjesztése, tárolása a jogtulajdonos a Szolgáltató kifejezett hozzájárulása nélkül, a szerzői jogok megsértését jelenti, mely jogi következményeket von maga után.

3. A Weboldalon található bármely tartalom kereskedelmi célból megvalósuló, online, illetve bármely digitális vagy analóg adathordozó útján történő felhasználása, így különösen forgalomba hozatala, illetve bármely formában történő terjesztése vagy értékesítése szigorúan tilos. A Weboldalon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, egyéb szerzői művek csak a Szolgáltató vagy a forrásként megjelölt szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélyével többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé, tehetőek nyilvánosság számára hozzáférhetővé más médiumokban[Szjt. 36. § (2)].

4. A Weboldal a látogatóknak nyújtott szolgáltatás. A Szolgáltató fenntartja a jogot a Weboldal tartalmának indoklás és értesítés nélküli bármely időpontban történő törlésére, módosítására vagy kiegészítésére. A Szolgáltató törekszik a Weboldalon megjelenő adatok és információk folyamatos frissítésére és pontosítására. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a weboldalakon történt elírásokért, sem pedig a weboldalak tartalmának jogosulatlan, Szolgáltatón kívül álló okból történő megváltoztatásáért.

5. Amennyiben a Weblap elhagyásával más internetes lap töltődik be, ezen oldalakon a jelen feltételektől eltérő feltételek érvényesek, továbbá ezen más Weboldalakon közölt információk helyességéért a Szolgáltató abban az esetben sem vállal felelősséget, ha a Weboldalon található hivatkozással jutott oda.

Etikai nyilatkozat

Az órákon önvédelmi oktatás zajlik, melynek a célja, hogy megelőzzük a személy elleni támadásokat. A gyakorlás során a távolság és mozgás érzékelés fejlődik és a stressz tűrő képesség is nő, a reakció idők csökkennek. A gyakorlásnak, a fizikai erő növekedésének és a mentális képesség fejlődésének következtében tanítványaink képessé válnak arra, hogy felismerjék és kikerüljék az erőszakos helyzeteket. Amennyiben szükséges, a szabadulás érdekében a meglepetés erejét használva a támadó gyenge pontjait célozva időt nyerjenek az elfutáshoz.

A személet következtében az erőszakos helyzeteket nem a férfiasság fitogtatásaként, mérkőzésként vagy bizonyítási lehetőségként tekintjük. A menekülés nem szégyen, sőt gyakorlás fontos része, mert az a cél.

Erőszakos helyzetek provokálására, okozására és folytatására nem alkalmas a Krav Maga és ennek következtében, eltanácsoljuk azokat, akik tudásukkal visszaélnek és nem önvédelemre használják azt.

 KMG etikai kódexe

A Krav Maga Global által tanított Krav Maga nem pusztán egy közelharc oktatás. Egy olyan rendszer, amely célja a konfliktusok megelőzése és elkerülése az önvédelem és csak a végső esetben maga a harc.
A KMG tanulójaként a következőket elfogadom:

1. Tudásom állandóan fejlesztem.
2. Tanulóként vigyázok társaim testi épségére.
3. Instruktorként tanulóim tisztelettel oktatom.
4. Megszerzett tudásom nem mások lenyűgözésére szolgál, azzal vissza nem élek.
5. Nyilvános helyeken professzionálisan viselkedem, iskolámat büszkén képviselem.

Bármely pont megszegése a kizárást vonhatja maga után.

vissza a lap tetejére