KM5 Gyerek Program

_mgl2268

Miért speciálisak a tréningek?

A fiatalok számára tartott tréningeknek több célja van. Bűnmegelőzési cél a fiatalok veszélyeztetettségének csökkentése. Áldozatvédelmi cél a kortársbántalmazás megelőzése. Egészségnevelési cél a stresszoldó és szocializációt elősegítő pedagógiai eszközként működő sporttevékenység működtetése.

A gyermek és tini tréning azért speciális képzés, mert a gyerekek biztonságos környezetben kapnak elméleti és gyakorlatban alkalmazható hasznos önvédelmi tudást, melyet az iskolában az őket bántani akaró gyerekek ellen vagy az utcán fenyegetést  felnőttek ellen tudnak alkalmazni. Alkalmat ad a szülő-gyerek kapcsolatot elmélyítésére és arra, hogy a gyermekkel együttműködve meg lehessen találni a választ a konfliktusos helyzetek kezelésére az iskolában, anélkül, hogy ebből verekedés legyen.

kravmagafast0227-62

A képzés elméleti és gyakorlati részei  prevenciós és önvédelmi célokat szolgálnak. Kommunikációs rendszerét a partnerség és az agressziómentesség jellemzi, mely célja a konfliktust megelőző, erőszakot csökkentő eljárásokban gyakorlattá válása. Az alap önvédelmi technikák és kombinációk gyakorlása párban, ütőpárnák használatával történik, a gyerekek nem ütik meg egymást. Védőfelszerelés használatára így nincs szükség.

Az oktatás folyamán mindig egy kicsit magasabb követelményt támasztunk a fejlesztés, fejlődés érdekében, amire az érintett személy reagál és elindul a gyakorlás és fejlődés útján. Ezért fontos, hogy a tréningen mentálisan is tudatosan jelen legyen mindegyik gyerek, ezért szükséges az iskolaérett kor elérése.

Tréning tematikája

Minden tréningben van bemelegítés, szerződés kötése, játékos szituációs bemelegítés, alapozás, technikák és kombinációk tanulása, szituációk megoldása szülőkkel vagy önállóan. Minden tréningen tematikája más. Ennek ellenére az alapozó részek miatt könnyen be lehet csatlakozni. Az első 3 (egymás utáni) tréningen való részvétel számít alapozásnak, kezdődjön ez a sorozat bármelyik tréningen. Az első eredmények ezután figyelhetőek meg, természetesen van, akinél már korábban is a visszajelzések szerint. Nincs megkülönböztetés a tréningen, hogy ki ‘alapozik’ vagy ki nem, mindig az adott szituáció sikeres megoldása számít, ez jelenti a tréningen a sikert.

kravmagagyerek-38

Helyszín:

KEIKO Harcművészeti Akadémia, 1131 Budapest, Tomori köz 6.

kapcsolat-bejarat-tomori-koz-2 kapcsolat-bejarat-tomori-koz-1

Időpont:

2018. április 14. szombati nap

10:30-12:30.  10 év alatti gyerekek számára lesz tartva.

13:00 – 15:00 nagyobbak, 11 év feletti kis kamaszok számára lesz tartva.

FONTOS!

Amennyiben a családban egy kisebb és nagyobb gyerek is van, jelentkezz arra az időpontra, ami Neked jobb és hozdd el mindkét gyereket. Főleg Veled, a szülővel gyakorolnak a gyerekek, így nem baj, ha együtt jönnek. Legyetek annyian felnőttek, ahány gyerek jön, hogy jól tudjatok haladni a gyakorlásban. Kérünk, 15 perccel a kezdés előtt érkezzetek meg, pontosan kezdünk.

Létszám:

10 fő, kivételes esetben 12 fő.

Ár: 

8000 Ft, mely befizetésével biztosítható a hely a tréningen. Számlaszám: 11773425-82475622 (OTP, Kottek Erik). Nincs jelentkezési határidő, a szabad helyek függvényében várjuk az utalásokat. Amennyiben a szabad hely már elfogyott, visszautaljuk az összeget.

Ide írd be a gyerek nevét és utána az életkorát. Ha többen jöttök akkor a többieket is ide írd be a korukkal.

Felnőtt név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Email cím (kötelező)
[your-message]

Számlázási adataid (kötelező!) Amit adj meg kérlek: név (ha eltér), irányítószám, helység, utca, házszám

Elolvastam és megértettem, hogy ha nem veszek részt az eseményen akkor pénzt nem kapok vissza és a jelentkezésem csak a befizetett részvételi díjjal érvényes. E-számla kiállításhoz beleegyezésemet adom (2007. évi CXXVII. törvény).
Kattints ide, ha igen:

6751029_orig

További részletek:

10 fő gyermeket és így 10 fő szülőt, (gyermekenként 1 főt) tudunk fogadni a kétszer 45 perces, maximum két órás tréningre. Max. 10-12 felnőtt fő lehet a teremben, aki nézheti a gyermeket és bizonyos gyakorlatokban részt is fog venni. A tini tréningen csak az elméleti részen vehetnek részt a szülők, ez kb 1 óra a tréning elején. Gyermekenként 1 szülő részt vehet megfigyelőként a tréningen így gyermeküket még jobban meg tudják ismerni, illetve a gyermekek a gyakorlatban is érezhetik a szülők támogatását. A későbbiekben gyakorolhatnak együtt és beszélgethetnek az önvédelemről. Fontos, hogy a gyerek legalább 7 éves legyen és hogy játékos beszélgetésben és egy 2 órás programban részt tudjon venni és figyelni.

Részvételi feltételek:

Jelentkezés az űrlapon keresztül és a részvételi díj rendezése a tréning előtt banki átutalással a szabad helyek függvényében. ÁFA mentes számla kiállításhoz szükségünk van az számlázási címre. Amennyiben betelik a tréning, visszautaljuk a későn érkezett befizetést. A szülői nyilatkozat aláírása a teremben a tréning előtt szükséges a részvételhez. Részvételi díjat nem fizetünk vissza, ha nem jön el a gyermek! Ha nem tud eljönni a gyermek és ezt írásban a szeminárium előtt 5 nappal legkésőbb jelzésre kerül, akkor a várólistán lévőknek ezt kiküldjük és, ha van a helyedre jelentkező, akkor összekötjük a feleket. Természetesen, ha miattunk marad el, akkor visszautaljuk a pénzt.

Fiatalok és a Krav Maga

A tréning részei:

Információnyújtás, ismeretek átadása

Az ismeretnyújtás, információátadás közvetlen légkörben, interaktívan történik. Nagyon fontos eleme a gyermek együttműködési szándékának, figyelmének felkeltése és megtartása. Kutatási eredmények és szakirodalmi háttéranyag feldolgozásának segítségével történik a program kialakítása.

Helyzetgyakorlatok, esetmegbeszélések

A szituációs gyakorlatok, esetmegbeszélések során megjelenő konfliktushelyzetek átélése, elemzése és új szemléleti keretbe helyezése jó alapot biztosított az attitűdváltozásnak, mely az új konfliktuskezelési stratégiák alkalmazásának előfeltétele volt.

Készségfejlesztés

A kiscsoportos munkaforma biztosítja a kreatív probléma-feldolgozást, valamint a módszerek saját élményű megismerését. Az ilyen típusú programblokkok lehetőséget adtak a különböző viselkedésminták azonosítására és korrekciójára.

Együttműködést elősegítő módszerek, szociális kompetenciafejlesztés

Célunk, hogy a közösség ne tűrjön el ilyen viselkedést, azzal, hogy tagjait csapat építő jelleggel egymáshoz közelebb hozza, konfliktuskezelési módszereket mutat be, megelőzési jelleggel. A foglalkozások alatt egységes követelményrendszerhez (jutalmazás, figyelmeztetés) kell igazodnia a gyerekeknek. A legkisebb agresszív megnyilvánulásra reagálunk. Megállunk, megbeszéljük, hogy érezze a gyermek a reakciót, hogy viselkedése nem helyes. Dicsérettel ösztönözzük őket a feladatmegoldásban.

Aktív mozgás, önvédelmi technikák gyakorlása

Segít levelezni a feszültséget, serkenti a társas kapcsolatokat, egyértelmű szabályok mellett, csapatépítő jelleggel folyik az oktatás, elfogadó, motiváló légkörben. Ütéseket, rúgásokat és ezek kombinációját gyakoroljuk. A résztvevők egymással gyakorolják ezeket a technikákat, ütőpárnát tartva maguk elé, egymást semmiképp sem ütik meg, sem a gyakorlatok során, sem a szituációk megoldása során.

velemenyek_hu

Vélemények a tréningről:

„Jó volt látni, hogy próbálják használni az elmondottakat és a múltkori anyagot! „ B. Renáta

„Egy kellemes és főleg hasznos 2 órát szerettünk volna eltölteni, és ez sikerült is. „ U. Károly

„Gyakorlatilag bárkinek ajánlanám, akár érintett bármilyen támadásban akár nem, hiszen a lehetőség mindig fennáll. Nem ajánlanám olyan szülőknek, akik mindig mindent mindenkinél jobban tudnak, mert nem értenék, hogy a gyakorolt szituációk miért és hogyan segítenének.” H. Gyula
„Legjobban az tetszett, hogy mindenki sokkal bátrabb lett, már nem kellett noszogatni őket a bemutatókon, hanem maguktól jelentkeztek. Tetszett, hogy felhívták a figyelmüket arra, hogy más a viselkedési elvárás az iskola falain belül és más a lehetőség az utcán. Nagyon élvezték, hogy a beöltözött gonoszt erőből meg lehetett ütni-rúgni. Hogy mi nem tetszett?… nem jut ilyen eszembe.„ K. István
A lányom 7 éves és most ment elsőbe….egy igazán rossz gyerek megtalálta, csúfolja, stb. Egyik nap pont hallottam, hogy éppen csúnyát mondanak Vivinek, mire ő, annyit mond, hogy te meg kedves vagy, ahogy azt Erikéktől tanulta. A csúfoló megdöbben és az mondta, hogy ezt nem érti, majd elment….  H. Joe

 kravmagafast0227-5

Tréning paraméterei, korosztályok
A tréning 10 fős, kiscsoportos, hogy minden résztvevő fejlődésére  maximális figyelmet fordíthassunk. Megtartható az egész osztálynak vagy az osztály egy részének egyeztetés szerint. Időtartama igény esetén az osztályfőnöki órára szabható, délutáni foglalkozás keretében két órás is lehet. Helyszínt tekintve lehet az Örs vezér téren vagy az adott iskolában. A tréning díja
Gyerek tréninget 7-11 éves kor között tartunk. Játékos feladatokkal és beszélgetéssel készülünk, a korosztály igényeinek megfelelő szituációkkal. A felnőtteket is bevonjuk a gyakorlatokba. Ez is erősíti a gyerek-szülő kapcsolatot. Időtartama 90 perc, maximum 120 perc, közte rövid szünetekkel.
Tini tréninget 12-16 év között tartunk. A tréningen már komolyabb önvédelmi kérdésekkel és helyzetekkel is foglalkozunk, utcai szituációkra is hangsúlyt hangsúlyt helyezve. Itt a szülők csak az elméleti részen vesznek részt, vagy igény szerint azon sem. Időtartama 120 perc, maximum 150 perc, közte rövid szünetekkel.
kravmagagyerek-12

A tréning céljai:

  •  a gyermek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges biztonságos környezet biztosítása,
  • a harmonikus, összerendezett mozgás fejlődésének elősegítése,
  • a gyermek testi és lelki egészségének védelme,
  • a konfliktuskezelés asszertív szokásainak alakítása,
  • a gyermeki együttműködési és kommunikációs képességek fejlődésének segítése,
  • a szülő és gyerek közötti jó kapcsolat elmélyítése az együttműködés révén.
  • szokás- és normarendszer kialakítása önvédelmi és konfliktusos szituációkra,
  • együttérzés, a segítőkészség, empátia , érzelmek tudatosításának fejlesztése,
  • önállóság, önfegyelem, kitartás, feladattudat, szabálytudat fejlesztése.

_MGL2812

KM5 Önvédelmi Iskola

Egyesítő, integratív szemlélettel tekintünk az önvédelemre, ezért is választottuk az Iskola nevet. Koncepciónk a Teljes Önvédelem. 5 területén (fizikai és verbális önvédelem, egészségvédelem, szeretteink és tulajdonunk védelme) szeretnénk tanulóinkat felkészíteni a mindennapi kihívások megoldására.  Ezek összessége egy szemléletet tesz lehetővé, ami a hétköznapok részét képezi. Az Ifjúsági program kapcsolattartója: Béni Rita.

  _mgl3175-2

Kottek Erik

Tréner, Expert 2 szintű vezető önvédelmi oktató (korábban gazdasági informatikus), 10 éve oktat önvédelmet, tart tréningeket, szemináriumokat, küzdősportokkal és harcművészetekkel gyermekkora óta foglalkozik. Oktat hivatásos állományúakat, biztonsági dolgozókat, fiatalokat. Több alkalommal szerepelt önvédelmi témájú rádió- és televízióműsorban. A KMG szakmai szervezet központi vizsgáin vizsgáztat. Számos szakmai cikk szerzője.

” A fiatalok sokkal nyitottabbak az önvédelem világára, lelkesek és együttműködőek. Azt hihetjük, hogy nem hozzá sem tudnak szólni a tréningen elhangzottakhoz, de valójában mindig jó válaszokat adnak és jó kérdéseket tesznek fel. Öröm őket tanítani. Remélem, hogy az éberség, határok felállítása és a körültekintés révén, amit itt elsajátíthatnak, sokkal könnyebb lesz az életük, mint nekünk, akik nem vehettünk részt ilyen oktatáson, hisz akkor még nem volt ilyen. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a gyerektől és a szülőktől, ez ad motivációt a tréning folyamatos fejlesztéséhez. ”

imi-gyerekhez

Mészáros Imre

Tréner, G1 szintű önvédelmi oktató, 1,5 éve tart tréningeket,  5 éve krav magázik.   Civilként a Semmelweis Egyetemen a villamos karbantartási részleg vezetője. Országos és világbajnok ökölvívó.

“12 évet töltöttem ökölvívással amiben sikerült kisebb nagyobb sikereket elérnem,de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Így találtam rá a krav magára amiben sikerült újra magamra találnom. Maga az önvédelem nem nevezhető sportnak de egy mozgás forma amiből sokat lehet tanulni.

Nem csak a fogások ütések rúgások, hanem a helyzet felismerések,jó döntések meghozása. Ezekben próbálok segíteni mindenkinek aki kéri.

Nekem a sport nagyon sokat adott hozzá az életemhez, mint gyermek korban mint felnőttként. Sok embert ismertem meg és tettem szert barátokra. Tréningeken mint a való életben nyitott vagyok az új dolgokra,igyekszem az általam megtanult dolgokat a lehető legjobb módon át adni.”

rolunk_oktatok_somogyvari_szabolcs

Somogyvári Szabolcs

Az aikidót 1993-ban Dúzs Miklósnál kezdi Magyarországon. Hamarosan Szabó Balázs tanítványa lesz. A Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének alapító tagja, éveken át titkára. 1999-ben három hónapot, 2001-ben félévet tölt ucsidesiként (bentlakó tanítványként) a tókiói központú Kobajasi Dódzsóban, ahol Kobajasi Jaszuo sihan (8. dan) oktatásában részesült. 2001-ben, a tokiói Honbu dódzsóban megszerzi az aikikai 2. dan fokozatot. 2003-ban kilép a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéből, és többedmagával létrehozza a Keiko Harcművészeti Alapítványt. Ettől az évtől, egy különleges, japán harcművésszel való találkozása nyomán gyakorlását átalakítja, a fókuszba a bujutsu szemléletű edzést és az aiki kutatását helyezi. A helyes testtartás kialakításával helyes struktúra felépítésére törekszik, a mozgásban a könnyedséget, ám a valós erőt és működőképességet keresi. 2003-tól gyakorolja a Katori Sintó Rjú kardvívást is. 2009 és 2012 önállóan dolgozik. 2013-ban nemzetközileg is hivatalosságot nyer: iskolájával tagjává válik a nemzetközi AUNKAI és KATORI SHINTO RYÚ szervezeteknek.

2017-ben létrehozza saját rendszerét, az FMT-t (Free Moving Technique), és ezzel együtt az FMT Harcművészetet.
Az ELTE Bölcsészettudományi karán végzett magyar-történelem szakon. Családos, két gyermeke van: a 2007-ben született Zoárd, és a 2009-ben napvilágot látott Zille. Sok időt tölt velük, de még többet szeretne:) Harcművészeti rendszerének elméleti és spirituális oldalát az Alexander-technika és Eckhart Tolle mester támogatja.

mindenki

Ár: 

8000 Ft, mely befizetésével biztosítható a hely a tréningen. Számlaszám: 11773425-82475622 (OTP, Kottek Erik).  Nincs jelentkezési határidő, a szabad helyek függvényében várjuk az utalásokat. Amennyiben a szabad hely már elfogyott, visszautaljuk az összeget.

Helyszín:

1106 Budapest, Fehér út 3. Örs vezér tér, Cédrus Bevásárlóközpont, 1. emelet

februári tréning időpontja hamarosan!

Ha a gyerek önvédelmi tréning időpontja iránt érdeklődsz az díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár!

Ide írd be a gyerek nevét és utána az életkorát. Ha többen jöttök akkor a többieket is ide írd be a korukkal.

Felnőtt név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Email cím (kötelező)
[your-message]

Számlázási adataid (kötelező!) Amit adj meg kérlek: név (ha eltér), irányítószám, helység, utca, házszám

Elolvastam és megértettem, hogy ha nem veszek részt az eseményen akkor pénzt nem kapok vissza és a jelentkezésem csak a befizetett részvételi díjjal érvényes. E-számla kiállításhoz beleegyezésemet adom (2007. évi CXXVII. törvény).
Kattints ide, ha igen: