Krav Maga Szeminárium

Krav Maga Szeminárium

Két, akár három órás tematikus, egy-egy probléma vagy téma körre fókuszáló edzések. Tagjaink jelentkezhetnek és vehetnek részt ezeken, előzetes egyeztetés szerint barátok is hívhatóak. A legtöbb alkalomra kezdők és haladóbbak is jöhetnek. Itt lehetőség van akár kültéri helyszíneken realisztikus körülmények között intenzívebben gyakorolni, több technikával megismerkedni. Mind az öt csoportba járó tagjaink jelentkezhetnek. A létszám minden esetben maximalizált, hogy mindenkinek legyen helye, felszerelése és megkapja a megfelelő figyelmet.

Szemináriumok típusai: disco, földharc, sparring, kültéri buszos, kültéri éjszakai, kés és botharc, fegyveres támadások, vizsgafelkészítés, női önvédelem, bevezetés a Krav Magába.

Képek szemináriumokról: női, fegyveres, kezdő, discobuszos, földharc, vizsga felkészítés, késes és extreme a jótékonyságin. Érdeklődj a rita@kravmagaedzes.hu –n.

Krav Maga vizsgák

Aki szeretné tudását tesztelni és hivatalos visszajelzést kapni róla, a szakmai szervezetünk (KMG) által szervezett, tartott vizsgákon megteheti. A KMG magyarországi szakmai vezetője, Erik mentora, Tal Kvores vezeti a vizsgákat. Erik is a vizsgáztatók közé tartozik és közkívánatra :) vizsgafelkészítést is szokott tartani tagjainknak. Szintek a Krav Maga vizsgákon, 5 kezdő, (Practitioner szintek), 5 haladó (Graduate szintek) és szakértői (Expert szintekből) állnak össze. A P1-et tagsági viszony kezdetétől számított 4 hónap rendszeres gyakorlás után le lehet tenni. Szintet lehet ugrani. A vizsgákon mindig be kell mutatni az alacsonyabb szintekhez hozzárendelt gyakorlatokat is, így biztosított az alapok gyakorlása is.

A Krav-Maga rendszerén belül a következő szinteket különböztetjük meg:
- P szintek: összesen 5
- G szintek: összesen 5
- Expert szintek: összesen 8
Az expert 6-7-8 szintek egyben Master I-II-III szintnek felelnek meg.

Hogyan zajlik a felkészülés és a vizsga?

Vizsgázni önkéntes alapon lehet, Erik támogatásával. Egy évben kétszer van vizsga (tavasszal és ősszel), így sokszor többet is kell egy kicsit várni, mint ahogy a kivárási időkben szerepel.

A vizsga előtt már több héttel a csoportokban is folyik a felkészülés, ilyenkor rendszeresen kell járni a vizsgára készülőnek órákra. Van felkészítő szeminárium is, amin ajánlott részt venni, hogy intenzíven gyakorolhass, ismételhess és értékelést kapj.

Minden szinthez tartoznak technikák, a KMG vezetősége által globálisan szabályozott módon. A vizsgahelyszínem, a budapesti és vidéki oktatók tanítványai is részt vesznek. Van általában még egy utolsó gyakorlási lehetőség, már a vizsgáztató csapat felügyeletével.

Csoportokba osztják a jelentkezőket és a technikákat párokban mutatják be a vizsgáztató és egy asszisztens előtt, akik a KMG-s, központi kritérium-lista alapján jegyzetelnek.

A vizsga kiértékelése is központilag zajlik, az eredményeket az eljárás végeztével lehet megtudni. Az oklevelek elkészítése is a KMG magyarországi központjában állítják ki, mely egy hosszú folyamat.

Vizsga kivárási idők:

Kezdés – P1- 4 hónap

P1 – P2: 5 hónap passport

P2 – P3 től P4 to P5- 6 hónap

P5 – G1- 1 év 6 hónap

G1 – G2 – G3 – G4 – G5- 6 hónap

G5-E1 – 1 év

E1 – E2 – 2 év

E2 – E3 – 3 év

vissza a lap tetejére