km5_ikon_onvedelem
2012-01-06
Krav Maga vizsgák

Krav Maga Expert tábor 2. nap

A mai napon már igazi öröm Krav Maga volt. Jó kedvûen telt el a nap, és megint jókat tanultunk.

Reggel kicsit fáradtak voltunk. Csak úgy poroszkált mindenki reggel a teremben. A hangulat jó volt csak kellett volna még egy 10 óra alvás. De szerencsére Eyal megoldotta ezt is:-) Tartott egy nagyon jó felpörgetõ bemelegítést. Nagyrészt flow jóga talaj gyakorlatokból állt keverve Krav Maga mozgás elemekkel.

Ezután egy 20 perces fight következett. Csak úgy lazán kesztyû nélkül. Sikerült elkapnom az egyik horvát kollégát egy körre. A srác nagyon profi, mint az összes többi horvát arc. Keményen, pörgõsen de mégis kontrollal dolgozott. Élmény ilyen edzõpartnerrel gyakorolni. Azért sikerült összeszednem 2 puklit a sípcsontomra de ez az én lábam gyengesége…

A nap elején a G4-es anyagból vettük az összes olyan problémát, amikor a támadó lendületbõl próbál lefogni és falhoz nyom vagy földre visz. Ez egy picit megviselte a csapatot, mert ezeknél a védekezõ a támadón landol a földön és ez nem túl kellemes. Gyûlnek is a foltok rajtam szorgalmasan;-)

Az egyik technikát egyszerûsítették így most már sokkal könnyebben kivitelezhetõ.  Annál a problémánál amikor a támadó elõröl fog le csípõ magasság környékén, de olyan lendülettel jön, hogy fellök és Te a hátadon landolsz ha nem gurulod ki hátrafelé A gurulás módja lett sokkal egyszerûbb és már nincs kamikaze érzésem amikor gyakorlom:-).  Hogy új e a megoldás azt nem tudom. Mindenesetre közölünk mindenki most látta elõször.

Kajaszünet után egy kis smg fenyegetés majd küzdelmi taktikákat gyakoroltunk. A “fake” típusú taktikával már Te is találkoztál az edzésen. Pl.: elhiteted az ellennel, hogy köríves combost rúgsz majd gyorsan váltasz és egyenes tökrúgás lesz belõle. Persze ehhez az is kell, hogy hihetõen add elõ. Na ezeket vesézgettük részletesebben.

Ez is egy nagyon hasznos nap volt. Sokat tanultunk és közben megaprítottuk egymást úgy barátilag;-)

Holnap folyt. köv….