Krav Maga érdekességek

Krav Maga érdekességek, amikről valószínűleg még nem hallottál

Az önvédelmi rendszert nem csak a katonaságnál használják Izraelben, hanem az iskolákban is tanítják az Oktatási Minisztérium megbízásából.

Világszerte használják a katonai és a rendvédelmi közelharc oktatásban, mint például Európában Svédországban, Finnországban, Dániában, Norvégiában, Hollandiában, az  Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban. Az USA-ban a helyi szintektől egészen a szövetségi szintig használják a rendvédelmi szervek a Krav Magát. 

Attól függetlenül, hogy a Krav Magában nincsenek versenyek, de vizsgázásra ad lehetőséget. A szintek Practitioner, Graduate, Expert és Master, ezeken belül is vannak fokozatok. Az Expert szint fekete övnek feleltethető meg, 8-10 év gyakorlás szükséges az elérésére.

Több híres akciófilmben láthatóak Krav Maga inspirálta jelenetek. Most már elég! Jennifer Lopezzel (Enough), az Elrabolva Liam Neesonnel (Taken) vagy az Adósság Sam Worthingtonnal (The Debt). Tom Clancy Splinter Cell videójáték sorozatának Conviction részében is Krav Maga technikákkal találkozhatsz. A rendezők azért szeretik a Krav Magát, mert realisztikus közelharc jeleneteket tudnak megjeleníteni a filmjeikben.

Krav Magával készítettek fel több híres színészt, mint Daniel Craig-et a James Bond szerepére, Tom Cruise-t a Lehetetlen Küldetés című filmre (Mission: Impossible), Leonardo DiCapriót a Véres Gyémántokra (Blood Diamond) és Jason Statham-et A biztonság záloga című filmre (Safe). Angelina Jolie Krav Magával készült a Salt ügynök (Salt) szerepére, Hillary Swank pedig a Millió dolláros bébire (Million Dollar Baby).

Hírességek, mint Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Lucy Liu, Bar Rafaeli, Jennifer Garner, Hugh Jackman, Christian Bale, Ashton Kutcher and Brandon Fraser amellett, hogy mind ismertek, még Krav Magáznak is :) .

vissza a lap tetejére