2015-04-01

Májusi krav maga edzőtábor

tiger

Itt találod a májusi krav maga edzőtábor részleteit.

Már a tavalyi is olyan volt, amilyet még senki nem csinált itthon és máshol sem nagyon. Idén eggyel emeljük a tétet és olyat csinálunk, amilyet krav magás körökben még sehol senki.

Hárman fogjuk vezetni: Wendy, Tibor és én. Így még több figyelmet kapsz és összetett feladatokat is meg tudunk tervezni úgy, hogy közben pörögjön a buli.

Nem lesz könnyű 2 napod, azt már most megígérhetem, de mint tavaly, most is a zúzódások, fáradtság ellenére nagyon fogsz örülni, hogy nem hagytad ki ezt  a szuper mókát. Úgy tervezzük meg a 2 napot, hogy jól érezd magad, ki tudj kapcsolódni, de közben hasznos, gyakorlati tudással távozz majd.

A 2014-es edzőtábor után kitöltött kérdőívekből kiderült, hogy a következőket szeretnétek:

  1. önvédelem autóban, beszálláskor, kiszálláskor stb…
  2. életszerű szituációk megoldását
  3. verbális önvédelem (konfliktuskezelés, kommunikáció)
  4. több elmélet

Vettük a lapot, meglesz mind a 4 és még sok más is, amit a kérdőívekben válaszoltatok. De, egy dologra már most szeretném, ha végig emlékeznél: Ti kértétek! :)

A tábor mottója: TADMUS – Tactical Decision Making Under Stress

Legutóbb a technikákat próbáltuk ki különböző, nem edzőtermi helyzetekben mint pl.: víz, mozgó busz, szórakozó hely és mindenki nagy kedvence Zoli fatelepe.

Most a gyakorlás mellett megtörtént szituációkat fogunk rekonstruálni Wendy és Tibor tapasztalataiból, kielemezzük a hibákat és megkeressük a jó megoldást, hogy minél életszagúbb legyen a helyzet.  A gyakorlat mellett elméleti tudást is fogsz kapni, amit mindenféle stresszhelyzetben fogsz tudni alkalmazni. Pl.: munkahely, iskola, stb… Az elméleti blokkok közben lesz lehetőséged (és ajánlott is) jegyzetelni.

Az elméleti részhez tartozik, hogy egymás coach-ai is lesztek. Megtanulod, hogyan reflektálj a párod megoldásaira, hogyan vegyél észre hibákat és, hogyan adj jól tanácsot a tökéletesítésre. Így folyamatos visszajelzést fogsz kapni és adni. Új képességre fogsz megszerezni.

A program a következő lesz. Nem részletes forgatókönyv csak, hogy legyen fogalmad milyen mókák várnak rád.

1. nap

A nap 1. része még titok. Milyen jól kezdődik nem? Annyit elárulok, hogy kültéren leszünk és lesz olyan amikor  Wendy és Tibor fog neked egy kis ízelítőt adni a rendvédelmi egységek munkájából és bizony egy rendőr szerepébe bújva kell majd taktikai döntéseket meghoznod. Pl.: gyanúsított megbilincselése.

A 2. részben az autós blokk jön. Konkoly Sanyinak (csókolom a lába nyomát) köszönhetően lesz elég autónk! Az autóban és az autó “körül” fogunk szituációkat megnézni. Pl.: valaki megpróbál kirángatni, az autódban fenyegetnek, hogyan vedd rá a támadódat, hogy távozzon, hogyan mozogj a leggyorsabban az autódban stb… és még lesz egy plusz csavar, ami egyenlőre szintén titok csak, hogy legyen még mivel fokoznom az izgalmakat.

2. nap

A 2. napon megtanulod hogyan kezeld az agresszió különböző formáit. A SIT alatt tapasztaltuk, hogy a Mad Man kezelése okozta a legtöbb problémát. Az agressziónak különböző formái, szintjei vannak. Képzett krav magásként a legkönnyebbek számodra az egyértelmű szituációk. Azokra már tudsz reagálni. Jön a paraszt ártó szándékkal és Te lezúzod. De, mi van a nem egyértelmű helyzetekkel? Mi van, ha nem is tudatosul benned, hogy valaki agresszív veled csak elakad a szavad vagy felmegy benned a pumpa és nem is tudod miért. A lefagyás bármelyik típusú agresszió esetén megtörténhet. Csak a szitu után rágódsz és vagy mérges magadra, mert nem reagáltál jól. Most megtudhatod melyik, milyen hatással van rád és megkapod a választ és az eszközöket is a lefagyás elkerülésére. Ezen a napon lesz a legtöbb elméleti oktatás, de ne aggódj, nagyon el fogsz fáradni.

Közszolgálati részletek

Dátum: 2015.05.30-31. (szombat-vasárnap)

Időpontok: mindkét nap 10:00-18:00 1 órás ebédszünettel.

Helyszín: a terem lesz többségében ezért a tábor otthonalvós. Vagyis mindenki ott alszik, ahol szeretne, de a buli nem bentlakásos ez a lényeg.

Maximális létszám: 30 fő (már csak 23 hely van)

Részvételi feltételek

Ahhoz, hogy ezt megszervezzük már holnap el kell kezdenünk és a 4 szervezőnek a következő 2 hónapja erre fog elmenni. Plusz azok, akik még besegítenek a csapatból, mint legutóbb is.  Az erőforrásigénye is hatalmas. pl.: 10 autó nem terem csak úgy ott.

A jelentkezés menete:

A következő lépéseket mindenkitől így várom el. Ez az első szűrő. Senki után nem fogunk telefonálni, sms-ezni meg hasfájást hallgatni erre most nagyon nem lesz kapacitásunk.

1. lépés: Jelentkezni kizárólag ezen az űrlapon lehet:  klikk>>Jelentkezési űrlap

2. lépés: Ha, ez megvolt akkor minimum 10.000 Ft előleg befizetésével együtt aláírsz egy nyilatkozatot Ebben nyilatkozol arról, hogy megértetted, ha megszületik az anyósod, akkor is kifizeted a részvételi díjat és/vagy megszervezel önállóan valaki mást magad helyett. Erre határidő nincs addig él a lehetőség ameddig van szabad hely. Idén csak 1 tábort szervezünk!

A tábor teljes díja: 30.000 Ft

3. lépés: A fennmaradó összeg rendezése.

1. opció: 2015.04.31-ig rendezve a teljes részvételi díj:  27.000 Ft. (pl.: 10e előleget fizettél és még 17e-t rendezel 31-ig)

2. opció: 2015.04.31. után rendezve a teljese részvételi díj 30.000 Ft . (pl.: 10e előleget fizettél, de a fennmaradó összeget csak 31-e után rendezed, akkor még 20e-t kell fizetned)

A részvételi díj rendezésének végső határideje: 2015.05.15.

Külsősöknek, azaz nem KM5 tagoknak nem jár kedvezmény, nekik 30.000 Ft a tábor.

Fizetni tudsz átutalással is:

Remélem Veled is találkozunk! :)