Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Erik - Eredeti foglalkozásom szerint gazdasági informatikus vagyok, de sportoktatói képesítéssel is rendelkezem. 2003-ban kezdtem el a Krav Magát egy véletlen folytán. Nem oda indultam, de beestem az első magyarországi edzésre, és azóta is tart a “szerelem”. 2005-ben kaptam meg az oktatói diplomát egy 3 hetes oktatói kurzus sikeres elvégzése után. Közben hobbiból a hivatásommá vált, és így azon szerencsések közé tartozhatok, akiknek a munkájuk a hobbijuk is egyben.

eyallal

Eyal Yanilovval vizsgáztatás közben

Hatalmas szerencsém volt, mert az elmúlt 10 évben egy izraeli oktatótól, Tal Kvorestől tanulhattam közvetlenül. Az évek alatt nagyon jó baráti viszony alakult ki köztünk. Tal nem csak a Krav Magához ért kiválóan, de azt hiszem  a legjobb embertől leshettem el a tanítás fortélyait is.  Emberileg is példakép: határozott, de soha sem nagyképű, vagy lekezelő. Volt lehetőségem többször is a legmagasabb szintű oktatók irányítása alatt edzeni. Többször tanulhattam hosszabb ideig  Eyal Yanilov-tól, a KMG vezető instruktorától is.

2010-ben egy izraeli edzőtábor után megkaptam az Expert 1 szintet. Ez a fekete övnek felel meg a harcművészetekben.

 2012. januárban, hosszú felkészülés és egy 8 napos edzőtábor után sikerült megszereznem az Expert 2 szintet is. A Krav Maga mellett még járok Brazil Jitsu (Gracie Barra), MMA (Hungarian Shoot Fighters) és Box (Box Akadémia) edzésekre is.

Számokban:

expert2_0001

 • több mint 11 év Krav Maga
 • Szint: Expert 3
 • Mester: Tal Kvores, Expert 4
 • Instruktori képzés: több, mint 8 év
 • Edzői képzés: több, mint 250 nap
 • Tréning a Krav Maga alapítójának tanítványával Eyal Yanilovval: több, mint 60 nap
 • Vizsgákra felkészítést tartottam: több, mint 35 nap
 • Vizsgáztattam: több, mint 16 nap
 • Szeminárium típusok nálam: bevezetés a Krav Magába, földharc, női, buszos, éjszakai, disco, fegyveres támadások elleni védekezés, állóképesség fejlesztés

 

 

Tibor – rendőrtiszt, szakterülete az erőszakos bűncselekmények kriminológiája

10818793_580904482011606_1505949334_n

Eyal Yanilovval vizsgák közben

A Krav Magát 2008-ban kezdtem el, azóta járok Erik csoportjába. Azonnal magával ragadott a Krav Maga rendszere, ezért már az első hónapoktól kezdve „dupláztam” az edzéseket. Az évek során számtalan Krav Maga szemináriumon, edzőtáborban, speciális képzésen vettem részt. Folyamatosan törekszem arra, hogy tudásomat fejlesszem, ezért a Krav Maga mellett thai-box és box edzésekre is rendszeresen járok.
Annak érdekében, hogy a Krav Magát oktathassam, 2013-ban sportoktatói végzettséget szereztem, majd 2014-ben hosszas felkészülés után részt vettem a három hetes instruktori képzésen, amelynek végén sikeres vizsgát tettem.

Munkámról néhány mondatban:

2005-ben végeztem a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, azóta dolgozom rendőrként, bűnügyi területen. A bűnügyi szak hallgatójaként az általános rendőri feladatokon túl a speciális bűnügyi szakismeretekről tanultam. Szakdolgozatomat az erőszakos bűncselekmények pszichológiai vonatkozásaiból írtam. 2010-ben elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kriminalisztikai szakképzését is. A képzésen a főbb igazságügyi szakértői tevékenységekről (orvos, elme, fegyver, kábítószer, gépjármű, műszaki stb.) szereztem átfogó ismereteket, szakdolgozatomat az élet elleni bűncselekmények helyszíni szemléjéről írtam. Pályafutásom során a bolti lopásoktól kezdve a rablásokon át az emberölésekig, sokféle ügyben dolgoztam.

Úgy gondolom, hogy a munkám során szerzett tapasztalataimat felhasználva, olyan hasznos ismeretekkel tudok szolgálni a KM5 Önvédelmi Iskola tanulóinak, illetve a blog olvasóinak, ami kiegészülve a Krav Maga edzéseken tanultakkal, a mindennapokban működő, hatékony önvédelmi szemlélet kialakítását biztosítja.

10822699_580904552011599_185600662_n

 

Számokban:

 • több mint 6 év Krav Maga
 • Szint: G4
 • Mester: Tal Kvores, Expert 4, Kottek Erik Expert 3
 • Instruktori képzés: több, mint 3 év
 • Tréning izraeli KMG-s oktatókkal és Eyal Yanilovval: több, mint 30 nap

 

 

Rita - Eredetileg szociológus-közgazdász végzettségű vagyok. Dolgoztam kiemelt ügyfelekkel államigazgatási csúcsszervnél, multinál és Kft.-nél is. Számomra a tanítványaink a közösségünk tagjai és kiemelt ügyfelek. Van egy álmom :) szívügyem, hogy minél több ember életét könnyítse meg a Krav Maga, és hozzon pozitív változást a mindennapjaikba. Kérdéseiddel kereshetsz email-ben és telefonon is.Tel: 20/983-54-58 (H-P 9:00-17:00), Email: rita@kravmagaedzes.hu


 

vissza a lap tetejére