km5_ikon_onvedelem
2014-03-30
Krav Maga szemináriumok Krav Maga vizsgák

Beszámoló a Krav Maga Expert táborról

A táborra hónapok óta készültem, különböző erőnléti és technikai felkészítőkön vettem részt hetente több alkalommal. A tábor előtti napom is a felkészülés jegyében telt.

Napi 8-9 órát edzettünk, expert technikákat gyakorolva, fizikai és mentális kihívás volt minden résztvevő számára. Minden táborban -vagy nevezhetjük továbbképzésnek is, – nagyon fontos számomra volt a részvétel, hisz Eyal jött el személyesen oktatni. Kiváló alkalom volt a vele való tanulásra és a gyakorlásra is. Több országból is jöttek oktatók, ők is várták a lehetőséget, hogy újra találkozhassanak Eyallal.

Megtiszteltetés számomra, hogy az alapító, Imi Lichtenfeld tanítványától tanulhatok a Krav Maga Expert táborban. Eyal elkötelezett, felkészült és professzionális vezető oktató. Nem utolsó sorban pedig remek kondiban is volt, pedig állandóan úton van, kontinensek és a legkülönbözőbb országok között, szemináriumokat és táborokat tart.

Sajnos az egyik térdemet a felkészülés során túlterheltem, így speckó térdvédőt kaptam kölcsön Lakatos Pétertől és Szabó Balázstól is, köszönet érte!

Egy fight-ot épp emiatt ki kellett hagynom, amikor Eyal odajött, gyere csak lazán játszunk az én térdem is rossz. Ez tartott kb 30 másodpercig amíg fel nem repesztette a számat egy térdrúgással és innentől kezdve 15 percig kínoztuk egymást, ami már elég távol állt a grappling-től. Asszem kicsit több ütést nyeltem be, mint szerettem volna, de nagyon jó élmény volt. Nem látszott ebből semmi rajtam, csak egy kicsi kitapintható púp a hajas fejbőrön. Mondta is, hogy én is jó erőben vagyok, nem véletlenül edzettem, készültem akkor ennyit :) .

A technikák közül érdekességnek az autós és túsz szituációkat továbbá a flexibilis tárgyakkal (pl. láncok) való támadások elleni védekezéseket említhetném.

Jó visszajelzéseket kaptunk a helyettesítésekről, köszönjük szépen! Mind a négyen, András, Balázs, József és Tibor készültek már egy ideje arra az alkalomra, hogy önállóan órát tartsanak, edzéstervet is készítettek minden csoportnak. Mivel a vizsgák miatt több technikai órára volt szükség mostanság, változatosságot hoztak az erőnléti jellegű edzésekkel.