km5_ikon_onvedelem
2014-02-02
Krav Maga szemináriumok

Januári Krav Maga küzdelmi edzés

“…Ha cseng a fül és fáj az arc a szájnál,
Valószínű, hogy valamit elhibáztál,….”

Januárban ismét összegyűltünk egy 3 órás Krav Maga küzdelmi edzés keretében.

Szép számmal voltak azok az elvetemült és lelkes Krav Maga gyakorlók, akiknek volt lehetőségük és szombat délelőtt a pihe-puha meleg ágyikó helyett a küzdőteret választották.

A cél nem az volt most sem, hogy hülyére verjük egymást. Abból nem sokat lehet tanulni önvédelem témában. Csak megsérülni az meg nem cél. Inkább a harci rutin növelése. Természetesen, minden Krav Maga edzésen van sparring, de itt most a 3 óra alatt sokkal több idő volt saját magunk megfigyelésére. Megismerni, hogy milyen tüneteket produkál a testünk miközben valaki meg akar ütni vagy rúgni.

Ez azért fontos, mert ha ezzel tisztában vagyunk, akkor nem fog váratlanul érni egy igazi szituációban sem, és könnyebb lesz elkerülni az úgynevezett “lefagyást”, amikor az ember csak áll és néz kukán. Ez a legrosszabb, ami az önvédelem szempontjából történhet.

Az edzés nagyon jól sikerült. Az elején kicsit nehezen ment (szombat reggel), de miután mindenki elérte az üzemi hőmérsékletet, beindult a gép és vidám arccal osztogatták és fogadták a nekik érkező “jó kívánságokat”. :)

A képek:

És a szombat délelőtt összefoglalója egy vidám dalban:

Ezentúl ez lesz a hivatalos zenéje a fight szemináriumnak :)